Felhívás a Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjak javaslattételére

2021. feb. 04.
Felhívás a Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjak javaslattételére

A Wekerle Sándor Alapítvány felhívja a Magyarországon vagy határain túl, a Kárpát-medence területén működő felsőoktatási intézmények, közgazdasági szakmai szervezetek vezetőit és testületeit arra, hogy 2021. április 15-ig lehetőségük van javaslatot tenni a kuratórium felé  az idei Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjakra. A díjak leírása és a szabályzata a honlapon a Díjak és elismerések cím alatt elérhető és megtekinthető. Az alapítvány a felhívást az MTI útján országosan is közzétette.  A díjátadásra a Wekerle Centenáriumi Év 2021 tudományos rendezvényén ünnepélyes keretek között kerül sor.   

A Wekerle Sándor életműdíjakat azok a Magyarországon vagy határain túl élő, magyar származású személyek kaphatják meg, akik a közgazdaságtan és a pénzügyek területén több évtizedes, kimagasló és példamutató szakmai életpályát tudhatnak maguk mögött. A Közgazdasági életműdíj kritériuma, hogy a jelölt tudományos munkássága, közéleti, szervezői tevékenysége a közgazdaságtan fejlődését, a közgazdasági ismeretek, eredmények gyakorlati hasznosítását szolgálja. (Korábbi díjazottak: Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos, Pogány Erzsébet posztumusz). A Tudományos életműdíj a tudományos, kutatói, oktatói tevékenységet végző, a közgazdasági-pénzügyi tárgyú ismeretek bővülését, terjesztését, a fiatal nemzedékek magas szintű oktatását, felkészítését elősegítő kiemelkedő személyiségek elismerése. (Korábbi díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna, Báger Gusztáv).

Javaslattétel írásban vagy elektronikus úton lehetséges a jelöltek életútjának, érdemeinek összefoglalásával a Wekerle Sándor Alapítvány, 8060 Mór, Szent István tér 4. postai címre, vagy a wekerle.alapitvany@gmail.com e-mail címre megküldve.