Wekerle Kupa 2023 kispályás labdarúgó torna

2023. szep. 12.

Wekerle Kupa 2023 néven kispályás  labdarúgó tornát hirdettünk meg a Wekerle Szabadidőközpont beltéri csarnokában  a Wekerle Sándor Alapítvány és a Móri Sportegyesület közös szervezésében 2023. október 28-án.

Wekerle Sándor egyetemi korában felmutatott sportemberi teljesítménye is szóba került a Wekerle Kupa megnyitóján, ahol először a móri mazsorett lányok léptek fel, majd Arany Tamás móri képviselő, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport bizottsága elnöke és Nagy Sándor kuratóriumi tag köszöntötte a nevezett csapatokat. 
Betegségek miatt a hat jelentkezett csapat közül négy kispályás labdarúgó csapat érkezett meg és mérte össze tudását és képességeit. Közülük egy csapat a kispesti Wekerletelepről érkezett, a többi csapat pedig Wekerle szülővárosa sportolói közösségeiből állt össze. Minden korosztály képviseltette magát a lendületes, kifejezetten magas színvonalú, sok gólt eredményező küzdelemben. A 25 perces körmérközések során az utolsó meccsen dőlt el két móri csapat,-  az Ezerjó és a Móri SE között - a kupa sorsa, amelyet végül a fiatalabb korosztályba tartozók vihettek haza.
Valamennyi résztvevő emléklapban és egy üveg Wekerle emlékborban részesült, míg a nyertes csapat tagjai részére a Wekerle Kupa mellett egy-egy Wekerle emlékérmet is átadott Buza Ernő, a Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumi elnöke és Ruff Linda, a Móri SE elnök asszonya.
Eredmények:
1. helyezett és a Wekerle Kupa győztese -  Móri SE  5 pont
2. helyezett - MATA  4 pont
3. helyezett - Ezerjó  4 pont
4. helyezett - Wekerle SC 2 pont