Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díja

2018. okt. 12.


Az alapítvány 2018-ban megalapította a Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díjat, amelynek  ünnepélyes átadására kétévente a Wekerle Napok keretében kerül sor.

 A díjalapítás célja: 

Wekerle Sándor történelmi emlékezetének, munkásságának és szellemiségének megőrzése, ápolása, kiterjesztése b) Wekerle Sándor életművéhez, példájához méltó, elsősorban, pénzügyi, közgazdasági és mérnöki területen a Móri Járás vállalkozásaiban dolgozó fiatal szakemberek elismerése     

Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díja 
 
1. A Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díjat az a Móri Járás ipari, szolgáltató vállalkozásaiban dolgozó 40 év alatti életkorú személy kaphatja meg, aki pénzügyi, közgazdasági vagy mérnöki területen, munkaköri feladatán túlmutató innovációs tevékenységet, fejlesztést, újítást valósított meg, vagy ilyen tevékenységben meghatározó részt vállalt.  
 
2. A Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díja egy bronz-kő művészi kisplasztika, Mosberger Róbert képzőművész alkotása.
 
3.A díjjal együtt átadásra kerül a kitüntetett nevét, az adományozás évszámát és a díj odaítélésnek rövid indoklását tartalmazó kétoldalas díszoklevél.  
 
Az elismerésben részesült személyiségek neve, tisztsége és a díj odaítélése indoklása:

2018-ban:
Schäffer Ferenc, a FRIMO Hungary Kft. mérnöke
munkáltatója javaslata alapján, a munkaköri feladatán túlmutató mérnöki kutatómunkája és az általa elért innovatív műszaki fejlesztések  megvalósításért.